- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српско атлетско чудо за длаку остало без медаље на Европском првенству

© AP Photo / Matthias SchraderАнгелина Топић
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
Пратите нас
Српска атлетичарка Ангелина Топић још једном је показала да је вансеријски таленат. Ћерка легендарног Драгутина Топића која ће ове године прославити пунолетство, остала је за длаку без бронзане медаље на Европском првенству у Истанбулу у дисциплини скок увис. Ангелина је скочила исто као и трећепласирана Украјинка, али је имала покушај више.
Репрезентативка Србије успела да је постави лични и дворански рекорд, прескочивши висину од 194 центиметра, али ни то није било довољно да се окити бронзаним одличјем на Европском дворанском првенству.
Атлетичарка из Украјине Катерина Табашник прескочила је идентичну висину, али је била трећа јер је имала мањи број покушаја од српког чуда на висини 1,86 цм.
Ангелина Топић је из првог покушаја прескочила 1,80 метара, из другог 1,86 и 1,91, док је из првог била одлична за висину 1.94.
Уследила су три напада на висину 1.96, али је сва три пута Ангелина обарала лествицу и на крају је Украјинка била та која се нашла на победничком подијуму, где су још биле Јарослава Махучик, која је освојила злато с висином 1,98 цм. Друга је била Холанђанка Брит Вирман с прескоченом висоном 1.96 цм.
Џон Џоунс - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
„Добри момак“ се лоше провео – Американац је чекао три године и за два минута је било готово
Ивана Вулета Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СПОРТ
Доминација Срба у Истанбулу – Вулета и Бибић у финалу ЕП
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала