СПОРТ

Хулиган који је напао репрезентативца Србије иде у затвор: „Не сећам се, много сам попио“

Двадесетогодишњи мушкарац из Рурмонда који је напао српског голмана Марка Дмитровића током фудбалске утакмице ПСВ и Севиље у Лиги Европе осуђен је у среду на три месеца затвора, од којих је месец дана условно.
Sputnik
Како преноси холандски АД, полицијски судија му је изрекао и нову двогодишњу забрану приласка подручју око стадиона ПСВ-а у Ајндховену. Јавни тужилац је тражио исту казну током убрзаног претреса у суду у Ден Бошу.
„Уђете на терен под дејством алкохола. То је потпуно непоштовање према играчу, фудбалском клубу и правим навијачима ПСВ-а. Себе називате фудбалским навијачем. Али ово нема никакве везе са фудбалом“, рекао је судија.
Како наводе у Државном тужилаштву, „поступање осумњиченог није имало везе са фудбалом или љубављу према свом клубу“.
СПОРТ
„Где ћеш на ћелавог Србина од два метра“ – интернет се усијао од коментара, а Дмитровић тражи казну
„Оно што је требало да буде забавно фудбалско вече, било је поремећено његовим понашањем“, каже се у саопштењу.
Двадесетогодишњи мушкарац из Рурмонда, који је и раније правио проблеме, каже да је тог дана попио много пива и да се ничега не сећа.
„Изашао сам на терен и све се брзо одиграло. Пре него што сам се освестио, лежао сам на земљи и обезбеђење ме је брзо одвело“, рекао је Дилано К.
Навијач ПСВ-а је у финишу утакмице утрчао на терен и пришао Марку Дмитровићу. Напао је српског голмана, али га је овај брзо савладао пре него што га је неколико радника обезбеђења извело са терена.
СПОРТ
Полиција се огласила због напада на Дмитровића: Хулиган у крви имао више од 1,6 промила алкохола
Коментар