- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Где ћеш на ћелавог Србина од два метра“ – интернет се усијао од коментара, а Дмитровић тражи казну

© AP Photo / Peter DejongМарко Дмитровић
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
Српски голман Марко Дмитровић који је био мета напада хулигана на терену током меча његове Севиље против ПСВ-а у Ајндховену, поручио је да очекује реакцију УЕФА због немилог догађаја. Искусни чувар мреже показао је невероватну смиреност и храброст, и за две секунде је хулигана савладао и послао на земљу.
Некадашњи голман Еибара и Црвене звезде, који је у четвртак увече бранио гол Севиље у реванш мечу шеснаестине финала Лига Европе против ПСВ-а, доживео је несвакидашњу непријатност, нашавши се у центру пажње скандала јер је био на мети хулигана који је утрчао на терен и затрчао се да га удари.
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
СПОРТ
Србију чека појачање – Марко срушио Партизан, Грк га „частио“ : Остајем у Београду да помогнем
Није се уплашио корпулентни 31-годишњи голман који је сав у мишићића, још онако ћелав, утерује страх у кости. Одреаговао је смирено и показао невероватну снагу.
„Дошао је и ударио ме са леђа. Вероватно је био незадовољан због резултата и помало већ луд или пијан. Покушао је да ме удари, успео сам да га ухватим и да га оборим, савладам и сачекам да дође обезбеђење. Никада није лепо видети овакве ствари у фудбалу. Није требало да се деси и од сада се надам да ће овакве ствари бити санкционисане и да се неће дешавати. Ако хоће да се бијемо можемо то да учинимо ван терена у рингу, као боксери. Оваквим стварима није место у фудбалу. Али деси се тако да неко од идиота уради овако нешто. Никада се нисам тукао, али не дам на себе и знам да се браним“, рекао је Дмитровић после утакмице у камеру за Лигу Европе.
Севиља је поражена у реваншу 2:0 у Холандији, али је због победе 3:0 у Андалузији она била тим који је прошао даље и који ће се наћи у осмини финала Лига Европе.
Иначе, све оно ружно што се издешавало на Филипс стадиону у Ајндховену, очекивано је завршило на друштвеним мрежама и постало је вирално. Највећи број њих диве се храбрости српског голмана и коментари су следећи:
„Где ћеш на ћелавог српског голмана од два метра?“. „Дмитровића да упишете на УФЦ“. Никада се не качи са Србином...“ „Сувише лако“, само су неки од коментара на друштвеној мрежи Твитер после незапамћеног скандала.

„Дмитровић док је сачекао остале саиграче направио је сарму од њега“, гласио је још један од коментара.

И заиста остаје нејасно шта је било у глави младића који је улетео на стадион и затрчао се да се физички обрачуна са Марком Дмитровићем, који са 194 центиметра и гомилом мишића заиста делује страшно и боље га је избегавати.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Незапамћен скандал – српски голман нападнут на терену!
Душан Тадић и Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Барселона потонула у Манчестеру, Ајаксов Тадић у Берлину, а Матићева Рома елиминисала Салцбург
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала