СПОРТ

Америка осуђена да гледа доминацију страшне Јелене и Белорускиње

Казахстанка руског порекла Јелена Рибакина пласирала се у финале Мастерса Индијан Велс, након што је невероватно лако победила прву тенисерку света Игу Швјонтек - 6:2, 6:2 у мечу који је трајао 67 минута. У борби за трофеј имаће Арину Сабаленку из Белорусије.
Sputnik
Где је сретне, ту је победи! Тако би се најкраће могла описати доминација Јелене Рибакине у сударима са Пољакињом. Трећи узастопни меч решила је у своју корист, а други од почетка године. После скалпа на првом Гренд слему у сезони – Аустралијан опену у осмини финала, сада је свргнула с трона у Индијан Велсу.
Иако Швјонтек против осталих тенисерки делује импресивно и непобедиво, то не важи за двобоје са Рибакином.
Само четири гема овога пута препустила је тенисерка која се такмичи под заставом Казахстана, а рођена је у Москви.
Иако је Ига Швјонтек, као прва на ВТА листи била апсолутни фаворит, бар према прогнозама светских кладионица, Јелена је показала да је права ноћна мора за Пољакињу.
У раној фази полуфиналног сусрета дошла је до брејка, затим повела и са 3:0 у гемовима. Јелена није дозволила противници да је озбиљније угрози у било ком тренутку, па је први сет окончала другим брејком и потврдом силе - 6:2.
Ситуација из првог пресликала се и на други сет, где је после нешто дуже од пола сата борбе резултат био 5:0 уз нова два брејка Рибакине.
Успела је Ига да се консолидује, да освоји први гем, затим и да "украде сервис" моћној Јелени 5:2, али је већ у наредном гему поново допустила да изгуби сопствени сервис, што је значило и пласман Рибакине у финале Мастерса у Индијан Велсу, где је чека Арина Сабаленка.
Белорускиња, иначе други рекет планете, елиминисала је у другом полуфиналу у Америци Гркињу Сакари, такође без већих проблема - 6:2, 6:3.
Јасно је да је Америка најмање желела да се у финалу нађу тенисерка пореклом из Москве и Белорускиња која игра фантастично ове сезоне.
СПОРТ
Јелена из Москве донела историју Казахстану – три Гренд слем шампионке јуре круну у Америци
СПОРТ
Нова рампа за Новака из Америке
Коментар