- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јелена из Москве донела историју Казахстану – три Гренд слем шампионке јуре круну у Америци

© AP Photo / Aaron FavilaЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
Пратите нас
Мастерс у Индијан Велсу у конкуренцији дама није донео превише изненађења, а у полуфиналима нашле су се чак три Гренд слем шампионке. Прави спектакл очекује се од меча Јелене Рибакине и Иге Швјонтек, али ништа мање узбудљив дуел неће бити ни сусрет Арине Сабаленке и Марије Сакари.
Женски тенис навикао је његове љубитеље на честа изненађења, међутим у Индијан Велсу фавориткиње су се потрудиле да оправдају улогу па ће тако завршница донети фантастичан тенис.
Маестрална Ига Швјонтек брани титулу, али ће пре него што стигне до бробе за нову морати да прескочи можда и најтежу могућу препреку у овом тренутку. Јелена Рибакина је Пољакињу ове сезоне успела да елиминише у осмини финала Аустралијан опена после чега је стигла и до финала на првог Гренд слему у години.
Тенисерка руског порекла у полуфинале Индијан Велса пласирала се после феноменалног меча и победе над Каролином Муховом резултатом 7:6:2:6, 6:4 и тако постала прва тенисерка из Казахстана која ће играти за финале овог Мастерса.
Док је Рибакина изгубила само један сет на турниру од Мухове, Швјонтек је као фурија стигла до полуфинала без изгубљеног сета и зато је јасно да је овај меч прави судар женских титана.
Прве Пољакиње и Казахстанке на терен ће изаћи Марија Сакари и Арина Сабаленка, грчка и белоруска тенисерка. Иако Сакари није у својој најбољој форми у Индијан Велс је стигла да брани финале и то је турнир који јој изузетно прија, међутим са друге стране имаће сјајну Белорускињу која је сезону отворила титулом на Аустралијан опену.
Грчка тенисерка једина је од четири полуфиналисткиње која нема звање Гренд слем шампионке, а полуфинале у Индијан Велсу биће чак девети сусрет са Белорускињом. Обе тенисерке славиле су по четири пута, али је Сакари била боља у последња три дуела.
Нешто уморнија у меч ће без сумње ући Марија Сакари која је сваки меч у Индијан Велсу добила после трећег сета, док је сјајна Арина изгубила само један против Барборе Крејичкове.
Тешко је рећи која тенисерка је фаворит у оба полуфинала, али која год обезбеди место у финалу биће то фантастичан меч јер ове четири даме играју маестралан тенис.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Новак је одустао, али Американци се још буне: „Земља је заглављена у глупости“
Станислас Вавринка - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
Швајцарац упозорава Новаковог ђака: „Зажалиће једног дана“
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2023
СПОРТ
„Шпански тајфун“ хара Америком и корак ближе је Новаку – „Мотивише ме“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала