СПОРТ

Јокићева генијалност у једном потезу /видео/

Денвер је после велике борбе и преокрета победио Детроит 119:100, а меч је у сваком смислу обележио Никола Јокић и његова доминација. У неколико наврата се поигравао са ривалима, који нису знали где се налазе и управо је таква ситуација била и у дуелу са Американцем Џејмсом Вајсманом.
Sputnik
Фору са баскета испред зграде продао је центар Денвера свом ривалу. Након што је из рекета био неуспешан после првог покушаја, јер је лопта била кратка, ипак је успео први да стигне до ње.
Схватио је да се налази у мат позицији, у секунди је одлучио да је одбије свом снагом од таблу како би се изборио за нови посед и лаке поене, на опште одушевљење публике.
И управо је у том једном потезу осликана сва интелигенција коју поседује скромни Сомборац.
Лидер Денвера је у више наврата „мучио“ поменутог Вајсмана ког је у једној ситуацији завртео на чувеном „сомборском рингишпилу,“ а меч је завршио са 30 поена, 10 скокова и девет асистенција.
Подсетимо, Јокић је због четири везана пораза Денвера пао на друго место у трци за МВП титулу НБА лиге у којој тренутно предњачи снажни Камерунац Џоел Ембид.
Ембид у марту није иомао меч испод 30 поена и то му је у великој мери омогућила да претекне Николу Јокића свега три недеље пре краја трке.
Јокић је у претходне две сезоне освајао МВП титулу и јасно је да у мечевима и данима који долазе и даље има простора да се ствари врате на старо, с обзиром на то да је дуго, дуго био лидер у трци за поменуто индивидуално признање.
СПОРТ
Богдан подесио нишанске справе за рушење шампиона, Лејкерси пали уз звук сирене
СПОРТ
Болни пораз Звезде у Барселони: Кампацо бацао магију – али без сензације у Каталонији
Коментар