СПОРТ

Рус је Новакова последња линија одбране – Алкарас лако до финала са Медведевом

Карлос Алкарас пласирао се у финале Мастерса Индијан Велс, након што је у два сета елиминисао Јаника Синера - 7:6, 6:3. Шпанац ће се за титулу и повратак на прво место АТП листе борити са Русом Данилом Медведевом, који је у првом полуфиналу био успешнији од Американца ФренсисаТијафоа 7:5, 7:6.
Sputnik
Италијан Јаник Синер који игра одличан тенис, био је претпоследња нада Новака Ђоковића да сачува трон.
Сада је остао само још Данил Медведев који има прилику да освоји четврти трофеј у 2023. години, уједно и да остави Ђоковића на првом месту АТП ранг листе.
Јасно је да ће публика у Сједињеним Америчким Државама уживати у недељу око поноћи у истинском спектаклу, јер ће се у одсуству забрањеног Новака Ђоковића и повређеног Рафаела Надала, састати два најбоља тенисера на Мастерсу у Индијан Велсу.
Талентовани Карлос Алкарас бранио је и одбранио полуфинале, па би евентуалним тријумфом над Русом, који је у фантастичној форми, инкасирао нових 640 бодова, што би му омогућило повратак на лидерску позицију с које је закорачио у 2023. годину.
У дуелу двојице тенисера „нове генерације“ Алкарас је успео да „укроти“ Синера и његове снажне ударце, који су неретко ишли и преко 100 миља на час.
Деветнаестогодишњи Шпанац је први стигао до брејка. У петом гему успео је да украде сервис Италијану и да поведе 3:2. Ипак, није успео да сачува предност, јер је Италијан „поништио“ брејк у осмом гему за нови резултатски егал.
До краја првог сета водила се велика борба и победник је решен тек после тајбрејка, који је припао Алкарасу резултатом 7:4. Уводни сет трајао је 63 минута.
У наставку сусрета није било драме, а за то се постарао други рекет планете. Шпанац је у раној фази дошао до брејка и експресно је повео резултатом 3:0.
До краја је без већих проблема сачувао стечену предност и на крају је славио 6:3, искористивши другу меч лопту.
СПОРТ
Медведев делује незаустављиво – финале у Америци и 19. у низу!
СПОРТ
Надал сву снагу сачувао да се спреми за Новака
СПОРТ
Хамад као фурија до финала у Мађарској: Српско-хрватски окршај за титулу
Коментар