- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус је Новакова последња линија одбране – Алкарас лако до финала са Медведевом

© AP Photo / Mark J. TerrillКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас пласирао се у финале Мастерса Индијан Велс, након што је у два сета елиминисао Јаника Синера - 7:6, 6:3. Шпанац ће се за титулу и повратак на прво место АТП листе борити са Русом Данилом Медведевом, који је у првом полуфиналу био успешнији од Американца ФренсисаТијафоа 7:5, 7:6.
Италијан Јаник Синер који игра одличан тенис, био је претпоследња нада Новака Ђоковића да сачува трон.
Сада је остао само још Данил Медведев који има прилику да освоји четврти трофеј у 2023. години, уједно и да остави Ђоковића на првом месту АТП ранг листе.
Јасно је да ће публика у Сједињеним Америчким Државама уживати у недељу око поноћи у истинском спектаклу, јер ће се у одсуству забрањеног Новака Ђоковића и повређеног Рафаела Надала, састати два најбоља тенисера на Мастерсу у Индијан Велсу.
Талентовани Карлос Алкарас бранио је и одбранио полуфинале, па би евентуалним тријумфом над Русом, који је у фантастичној форми, инкасирао нових 640 бодова, што би му омогућило повратак на лидерску позицију с које је закорачио у 2023. годину.
У дуелу двојице тенисера „нове генерације“ Алкарас је успео да „укроти“ Синера и његове снажне ударце, који су неретко ишли и преко 100 миља на час.
Деветнаестогодишњи Шпанац је први стигао до брејка. У петом гему успео је да украде сервис Италијану и да поведе 3:2. Ипак, није успео да сачува предност, јер је Италијан „поништио“ брејк у осмом гему за нови резултатски егал.
До краја првог сета водила се велика борба и победник је решен тек после тајбрејка, који је припао Алкарасу резултатом 7:4. Уводни сет трајао је 63 минута.
У наставку сусрета није било драме, а за то се постарао други рекет планете. Шпанац је у раној фази дошао до брејка и експресно је повео резултатом 3:0.
До краја је без већих проблема сачувао стечену предност и на крају је славио 6:3, искористивши другу меч лопту.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Медведев делује незаустављиво – финале у Америци и 19. у низу!
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Надал сву снагу сачувао да се спреми за Новака
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СПОРТ
Хамад као фурија до финала у Мађарској: Српско-хрватски окршај за титулу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала