СРБИЈА

„Наши хероји нису заборављени“: Освештан споменик браћи Милић у Косовској Митровици /видео, фото/

У Косовској Митровици је данас поводом обележавања 24 године од почетка бомбардовања СР Југославије поред главног моста на Ибру освештан споменик браћи Милић, трагично настрадалој браћи током рата на Косову и Метохији 1999. године.
Sputnik
Венце су на месту где је освећена спомен плоча браћи Милић чије име носи и трг у Косовској Митровици положили Борислав Тајић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, као и представници Српске листе и председник Привременог органа ооштине Косовска Митровица Александар Спирић.
Спирић је пред више стотина грађана поручио да ће се грађани са поносом сећати браће Милић њихове трагичне судбине и жртве за слободу.

„Ни након 24 године не можемо и не смемо да заборавимо жртву коју је наша земља и породица Милић доживела. Стојимо испред споменика Три божура која су посвећена браћи Милић и из којих и данас теку крваве сузе за њихову силом угашену младост. Њихов подвиг у нама ће живети и никада их нећемо заборавити“, поручио је Спирић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Борислав Тајић обратио се окупљенима у име Петра Петковића и поручио им да је држава Србија увек уз свој народ на Косову и Метохији.
„Данас се са поносом сећамо отпора који смо пружили у неравноправној борби. Наше присуство овде данас говори да наши хероји нису заборављени. Ово је место сећања и за све пострадале у НАТО агресији. Њихова жртва мора да служи као водиља за сва будућа поколења – да се никада не би поновило. Србија данас није онаква каква је била 1999. године, и више никада неће дозволити да се наши грађани протерују и убијају”, поручио је Тајић.
Браћа Милић, близанци Бобан и Срђан погинули су 1999. током НАТО бомбардовања, а њихов брат Горан, преминуо је од туге на годишњицу њихове смрти.
Обележавања сећања на годишњицу од почетка НАТО агресије одржана су у свим местима на КиМ у којима живе Срби.
Коментар