Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Наши хероји нису заборављени“: Освештан споменик браћи Милић у Косовској Митровици /видео, фото/

© Sputnik / Теодор АнастасијевићУ Косовској Митровици је данас поводом обележавања 24 године од почетка бомбардовања СР Југославије поред главног моста на Ибру освећен споменик браћи Милић, трагично настрадалој браћи током рата на Косову и Метохији 1999. године.
У Косовској Митровици је данас поводом обележавања 24 године од почетка бомбардовања СР Југославије поред главног моста на Ибру освећен споменик браћи Милић, трагично настрадалој браћи током рата на Косову и Метохији 1999. године. - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
У Косовској Митровици је данас поводом обележавања 24 године од почетка бомбардовања СР Југославије поред главног моста на Ибру освештан споменик браћи Милић, трагично настрадалој браћи током рата на Косову и Метохији 1999. године.
Венце су на месту где је освећена спомен плоча браћи Милић чије име носи и трг у Косовској Митровици положили Борислав Тајић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, као и представници Српске листе и председник Привременог органа ооштине Косовска Митровица Александар Спирић.
Спирић је пред више стотина грађана поручио да ће се грађани са поносом сећати браће Милић њихове трагичне судбине и жртве за слободу.

„Ни након 24 године не можемо и не смемо да заборавимо жртву коју је наша земља и породица Милић доживела. Стојимо испред споменика Три божура која су посвећена браћи Милић и из којих и данас теку крваве сузе за њихову силом угашену младост. Њихов подвиг у нама ће живети и никада их нећемо заборавити“, поручио је Спирић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Борислав Тајић обратио се окупљенима у име Петра Петковића и поручио им да је држава Србија увек уз свој народ на Косову и Метохији.
„Данас се са поносом сећамо отпора који смо пружили у неравноправној борби. Наше присуство овде данас говори да наши хероји нису заборављени. Ово је место сећања и за све пострадале у НАТО агресији. Њихова жртва мора да служи као водиља за сва будућа поколења – да се никада не би поновило. Србија данас није онаква каква је била 1999. године, и више никада неће дозволити да се наши грађани протерују и убијају”, поручио је Тајић.
Браћа Милић, близанци Бобан и Срђан погинули су 1999. током НАТО бомбардовања, а њихов брат Горан, преминуо је од туге на годишњицу њихове смрти.
Обележавања сећања на годишњицу од почетка НАТО агресије одржана су у свим местима на КиМ у којима живе Срби.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала