Подкаст

Руски модел у Србији – како заштити децу од предатора | Спутњик интервју

Тамара Петровић је стручњак за дечју безбедност која је знања и искуство стекла у Русији, где се овом важном темом баве у такозваним „Центрима породичног благостања“. У тој земљи сматрају да је децу од предатора и збуњујућих информација са интернета најлакше и најбоље заштити развијањем поверења у оквиру породице.
Sputnik
Едукатори већ годинама успешно обучавају људе у Русији за професију едукатора за дечју безбедност, кроз програме је прошло на хиљаде родитеља, а Тамара Петровић их је донела у Србију. Родитељи се обучавају како да децу, кроз игру, науче где је ризик и како да се безбедно понашају. Реч је о сексуалном васпитању прилагођеном узрасту деце.
Живимо у времену када деца, бомбардована различитим информацијама, више нису сигурна ни ког су пола. Петровићева објашњава како правилно одговарати на њихова питања, како од рођења учити дете о личним границама.
Посебан део едукације коју је пренела из Руске Федерације односи се на препознавање предатора, педофила. Она за Спутњик говори како дете обучити важним правилима безбедности, без застрашивања.
Коментар