- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Руски модел у Србији – како заштити децу од предатора | Спутњик интервју

© Sputnik / Спутњик СрбијаТамара Петровић
Тамара Петровић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Тамара Петровић је стручњак за дечју безбедност која је знања и искуство стекла у Русији, где се овом важном темом баве у такозваним „Центрима породичног благостања“. У тој земљи сматрају да је децу од предатора и збуњујућих информација са интернета најлакше и најбоље заштити развијањем поверења у оквиру породице.
Едукатори већ годинама успешно обучавају људе у Русији за професију едукатора за дечју безбедност, кроз програме је прошло на хиљаде родитеља, а Тамара Петровић их је донела у Србију. Родитељи се обучавају како да децу, кроз игру, науче где је ризик и како да се безбедно понашају. Реч је о сексуалном васпитању прилагођеном узрасту деце.
Живимо у времену када деца, бомбардована различитим информацијама, више нису сигурна ни ког су пола. Петровићева објашњава како правилно одговарати на њихова питања, како од рођења учити дете о личним границама.
Посебан део едукације коју је пренела из Руске Федерације односи се на препознавање предатора, педофила. Она за Спутњик говори како дете обучити важним правилима безбедности, без застрашивања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала