Подкаст

Највећи финансијски терориста на свету | Нови Спутњик поредак

”Нови Спутњик поредак” анализира све гласније позиве да се оконча глобална владавина долара.
Sputnik
Зашто индијски милијардер Удај Котак доминацију америчке валуте пореди са финансијским тероризмом и оцењује да се свет због тога налази на ”историјској прекретници”?
Да ли је процес дедоларизације незаустављив, као што наводи Сергеј Лавров, и зашто и председник Бразила Лула да Силва позива на раскид с доминацијом долара у међународној трговини? Како је ”Фајненшел тајмс” израчунао да је удео долара у светским девизним резервама заправо већ пао испод 50 одсто, и какве последице то оставља на глобални утицај Сједињених Држава?
Одговоре на ова питања ће у разговору с Николом Врзићем потражити економиста проф. др Мирослав Јовановић са Института за глобалне студије Универзитета у Женеви и аналитичар Бранко Павловић.

О емисији „Нови Спутњик поредак“

„Нови Спутњик поредак“ је емисија која анализира најактуелније догађаје из света и региона. Никола Врзић у разговору са својим гостима тумачи турбулентне промене на геополитичкој сцени и тражи место Србије у новом, мултиполарном светском поретку. Заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости, а емитује се средом.
Коментар