- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Највећи финансијски терориста на свету | Нови Спутњик поредак

© Фото : pixabay.com/TimusuAмерички долар
Aмерички долар - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
”Нови Спутњик поредак” анализира све гласније позиве да се оконча глобална владавина долара.
Зашто индијски милијардер Удај Котак доминацију америчке валуте пореди са финансијским тероризмом и оцењује да се свет због тога налази на ”историјској прекретници”?
Да ли је процес дедоларизације незаустављив, као што наводи Сергеј Лавров, и зашто и председник Бразила Лула да Силва позива на раскид с доминацијом долара у међународној трговини? Како је ”Фајненшел тајмс” израчунао да је удео долара у светским девизним резервама заправо већ пао испод 50 одсто, и какве последице то оставља на глобални утицај Сједињених Држава?
Одговоре на ова питања ће у разговору с Николом Врзићем потражити економиста проф. др Мирослав Јовановић са Института за глобалне студије Универзитета у Женеви и аналитичар Бранко Павловић.
Нови Спутњик поредак,3.5.2023.

О емисији „Нови Спутњик поредак“

„Нови Спутњик поредак“ је емисија која анализира најактуелније догађаје из света и региона. Никола Врзић у разговору са својим гостима тумачи турбулентне промене на геополитичкој сцени и тражи место Србије у новом, мултиполарном светском поретку. Заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости, а емитује се средом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала