СВЕТ

Роберт Кенеди Мл: Зеленски би избегао сукоб са Русијом да је изјавио да не намерава да улази у НАТО

Председник Украјине Владимир Зеленски могао је да избегне сукоб са Русијом да је пре почетка специјалне војне операције јавно изјавио да Украјина нема намеру да уђе у НАТО, али притисци Беле куће и радикално настројених званичника у његовој сопственој влади нису дозволили да то учини, изјавио је амерички председнички кандидат Роберт Кенеди Млађи.
Sputnik
„Године 2019. глумац и комичар Владимир Зеленски кандидовао се као кандидат мира и победио на председничким изборима у Украјини са 70 одсто гласова. Како истиче Бенџамин Абелоу у својој бриљантној књизи ‘Како је Запад донео рат Украјини’, Зеленски је скоро сигурно могао да избегне рат 2022. са Русијом једноставним изговарањем речи: ‘Нећу ући у НАТО’“, написао је на Твитеру Кенеди, који је братанац убијеног америчког председника Џона Ф. Кенедија.
Међутим, према његовим речима, „подлегавши притиску неоконзервативаца у Бајденовој администрацији и агресивних фашистичких елемената у украјинској влади, Зеленски је интегрисао своју војску са војском НАТО-а...“.
„То су биле провокације које су високе америчке дипломате, као што је архитекта спољне политике после Другог светског рата Џон Кенан, бивши амерички министар одбране Бил Пери и бивши амерички амбасадор у Москви Џек Метлок, дуго називали ‘црвеним линијама’ за руско руководство“, закључио је Кенеди.
Коментар