- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Роберт Кенеди Мл: Зеленски би избегао сукоб са Русијом да је изјавио да не намерава да улази у НАТО

© AP Photo / Heikki SaukkomaaПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски могао је да избегне сукоб са Русијом да је пре почетка специјалне војне операције јавно изјавио да Украјина нема намеру да уђе у НАТО, али притисци Беле куће и радикално настројених званичника у његовој сопственој влади нису дозволили да то учини, изјавио је амерички председнички кандидат Роберт Кенеди Млађи.
„Године 2019. глумац и комичар Владимир Зеленски кандидовао се као кандидат мира и победио на председничким изборима у Украјини са 70 одсто гласова. Како истиче Бенџамин Абелоу у својој бриљантној књизи ‘Како је Запад донео рат Украјини’, Зеленски је скоро сигурно могао да избегне рат 2022. са Русијом једноставним изговарањем речи: ‘Нећу ући у НАТО’“, написао је на Твитеру Кенеди, који је братанац убијеног америчког председника Џона Ф. Кенедија.
Међутим, према његовим речима, „подлегавши притиску неоконзервативаца у Бајденовој администрацији и агресивних фашистичких елемената у украјинској влади, Зеленски је интегрисао своју војску са војском НАТО-а...“.
„То су биле провокације које су високе америчке дипломате, као што је архитекта спољне политике после Другог светског рата Џон Кенан, бивши амерички министар одбране Бил Пери и бивши амерички амбасадор у Москви Џек Метлок, дуго називали ‘црвеним линијама’ за руско руководство“, закључио је Кенеди.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала