ЕКОНОМИЈА

Директор Управе царина: Нема никакве забране извоза у Руску Федерацију

Директор Управе царина Бранко Радујко изјавио је да нема никаквих санкција, односно забране извоза у Руску Федерацију, демантујући наводе Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС), који је претходно саопштио да је Министарство финансија, преко Управе царина, почело увођење санкција Русији.
Sputnik
„Нема никаквих санкција односно забране извоза у Руску Федерацију. Пољопривредници који на руско тржиште извозе своје производе апсолутно немају разлога за бригу. Србија је слободна земља која има развијене спољнотрговинске односе са свима и веома ефикасне и за све једнаке и транспарентне извозне и увозне процедуре”, поручио је Радујко.
Како је саопштено из Управе царина, он је нагласио да дезинформације које су се данас појавиле у јавном простору од стране неодговорних појединаца, говоре искључиво о њима, њиховој неозбиљности и неодговорности према сопственој држави и народу.
ПОКС је данас саопштио да је Министарство финансија, преко Управе царина, почело увођење санкција Русији, односно да је од данас забрањен увоз и извоз из те земље, што се односи и на пољопривредне производе, преноси Танјуг.
Коментар