- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Директор Управе царина: Нема никакве забране извоза у Руску Федерацију

© Sputnik / Михаил Голенков / Уђи у базу фотографијаКамиони на граници Калињинградске области са Литванијом
Камиони на граници Калињинградске области са Литванијом - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Директор Управе царина Бранко Радујко изјавио је да нема никаквих санкција, односно забране извоза у Руску Федерацију, демантујући наводе Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС), који је претходно саопштио да је Министарство финансија, преко Управе царина, почело увођење санкција Русији.
„Нема никаквих санкција односно забране извоза у Руску Федерацију. Пољопривредници који на руско тржиште извозе своје производе апсолутно немају разлога за бригу. Србија је слободна земља која има развијене спољнотрговинске односе са свима и веома ефикасне и за све једнаке и транспарентне извозне и увозне процедуре”, поручио је Радујко.
Како је саопштено из Управе царина, он је нагласио да дезинформације које су се данас појавиле у јавном простору од стране неодговорних појединаца, говоре искључиво о њима, њиховој неозбиљности и неодговорности према сопственој држави и народу.
ПОКС је данас саопштио да је Министарство финансија, преко Управе царина, почело увођење санкција Русији, односно да је од данас забрањен увоз и извоз из те земље, што се односи и на пољопривредне производе, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала