СВЕТ

Американци страхују од одласка у пензију, највише у последњих 11 година

Американци страхују од одласка у пензију највише у последњих 11 година, показало је истраживање компаније Галуп.
Sputnik
Само 43 одсто одраслих грађана САД који нису у пензији сматрају да ће након завршетка радног века имати довољно новца за лагодан живот, а то је најмање од 2012. године.
Проценат оних који сматрају да ће добро живети у пензији ће бити смањен за пет одсто у односу на прошлу годину, а за 10 одсто у односу на 2021. годину.
Ове бројке су "прилично суморне", изјавио је шеф Галупа Мухамед Јунис, а оне према његовом мишљењу одражавају забринутост због високих трошкова становања, страх за безбедност новца на рачунима у банци и бојазан због могуће рецесије, преноси Танјуг.
Истраживање, које је спроведено између 3. и 25. априла, показало је да су за своју будућност у пензији знатно више забринуте жене, пошто 36 одсто дама наспрам 50 одсто мушкараца сматра да ће живети безбрижно у позном добу.
Оптимизам и песимизам зависе и од висине тренутних примања, а 36 одсто припадника средње класе сматра да ће живети у пензији без финансијских проблема.
Резултати истраживања су у складу са песимизмом који произилази из других анкета.
Расположење потрошача у САД је према Универзитету у Мичигену у мају било на историјском минимуму, а недавно истраживање Ци-Ен-Ен-а показује да 76 одсто Американца сматра да је економија у лошем стању, преноси Танјуг.
Само 35 одсто Американаца верује да председник Бајден може да уради или препоручи добру свар за економију, показало је раније истраживање Галупа.
СВЕТ
Амерички државни дуг премашио руски за више од 100 пута
Коментар