- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Американци страхују од одласка у пензију, највише у последњих 11 година

CC0 / geralt / Може ли Америка да избегне финансијски колапс?
Може ли Америка да избегне финансијски колапс? - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Американци страхују од одласка у пензију највише у последњих 11 година, показало је истраживање компаније Галуп.
Само 43 одсто одраслих грађана САД који нису у пензији сматрају да ће након завршетка радног века имати довољно новца за лагодан живот, а то је најмање од 2012. године.
Проценат оних који сматрају да ће добро живети у пензији ће бити смањен за пет одсто у односу на прошлу годину, а за 10 одсто у односу на 2021. годину.
Ове бројке су "прилично суморне", изјавио је шеф Галупа Мухамед Јунис, а оне према његовом мишљењу одражавају забринутост због високих трошкова становања, страх за безбедност новца на рачунима у банци и бојазан због могуће рецесије, преноси Танјуг.
Истраживање, које је спроведено између 3. и 25. априла, показало је да су за своју будућност у пензији знатно више забринуте жене, пошто 36 одсто дама наспрам 50 одсто мушкараца сматра да ће живети безбрижно у позном добу.
Оптимизам и песимизам зависе и од висине тренутних примања, а 36 одсто припадника средње класе сматра да ће живети у пензији без финансијских проблема.
Резултати истраживања су у складу са песимизмом који произилази из других анкета.
Расположење потрошача у САД је према Универзитету у Мичигену у мају било на историјском минимуму, а недавно истраживање Ци-Ен-Ен-а показује да 76 одсто Американца сматра да је економија у лошем стању, преноси Танјуг.
Само 35 одсто Американаца верује да председник Бајден може да уради или препоручи добру свар за економију, показало је раније истраживање Галупа.
Рубља и долар - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СВЕТ
Амерички државни дуг премашио руски за више од 100 пута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала