СРБИЈА

Макрон: Приштина сноси одговорност за немире на северу Косова, очекујем сусрет са Вучићем и Куртијем

Француски председник Емануел Макрон изјавио је данас у Братислави да Приштина сноси одговорност за немире на северу КиМ и изразио наду да ће се ове недеље састати са немачким канцеларом Олафом Шолцом и лидерима Београда и Приштине.
Sputnik
Макрон је на конференцији за новинаре у Братислави, где се одржава безбедносни форум „Глобсец 2023“, рекао да власти у Приштини сносе одговорност за немире који су, како је приметио, нагло порасли откако су албански градоначелници преузели дужност у општинама на северу КиМ, у којима већину чине Србе.
„Косовске власти су решиле да не поштују договор постигнут под посредништвом ЕУ, у који су били укључени Француска и Немачка и који је омогућио да се постигне значајан напредак у дијалогу“, рекао је Макрон.
Француска је јасно ставила до знања косовским властима да је истрајавање на локалним изборима било грешка, додао је Макрон.
Он је навео како се нада да ће се на самиту европске политичке заједнице сутра у Кишињеву састати са немачким канцеларом Олафом Шолцом и „лидерима Косова и Србије“.
СРБИЈА
УЖИВО Срби упутили три захтева званичнику ЕУ, најављено ново окупљање у четвртак /фото/
СРБИЈА
Курти: Решење је или да се руља врати у Србију или да заврши у косовским затворима
Коментар