СПОРТ

Баскеташи Србије у полуфиналу Светског првенства

Баскеташи Србије пласирали су се у полуфинале Светског првенства у Бечу, после тријумфа над домаћином Аустријом од 21:18 у драматичном окршају.
Sputnik
Одлучујућа два поена постигао је Стојачић са дистанце, али се серија поена Бранковића и Васића (са линије слободних бацања) испоставила као пресудна за преокрет против упорног ривала, који је водио у већем делу меча.
Наши момци су имали и велику подршку са трибина од стране наших земљака из Аустрије, на чему су им били захвални после меча.
„Знали смо колико су Аустријанци незгодни, физички снажни. Имали смо доста проблема са њима током утакмице. Показали смо карактер, да знамо да играмо овакве мечеве. Из искуства кажем, четвртфинале је најважнија утакмица. Задовољни смо, чекамо ривала у полуфиналу“, истакао је после меча Дејан Мајсторовић.
Противник Србије у полуфиналу у недељу од 15.40 часова биће селекција Летоније, а потом се у другом полуфиналу састају селекције Бразила и САД-а.
Србија је најтрофејнија нација на светским првенствима, пошто је у претходних седам издања освојила пет златних и једну сребрну медаљу.
Баскеташи Србије бране златну медаљу освојену прошле године у Антверпену.
* Погледајте најновији Миљанов корнер
Коментар