- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Баскеташи Србије у полуфиналу Светског првенства

© Фото: ФИБАБаскеташи Србија
Баскеташи Србија - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Баскеташи Србије пласирали су се у полуфинале Светског првенства у Бечу, после тријумфа над домаћином Аустријом од 21:18 у драматичном окршају.
Одлучујућа два поена постигао је Стојачић са дистанце, али се серија поена Бранковића и Васића (са линије слободних бацања) испоставила као пресудна за преокрет против упорног ривала, који је водио у већем делу меча.
Наши момци су имали и велику подршку са трибина од стране наших земљака из Аустрије, на чему су им били захвални после меча.
„Знали смо колико су Аустријанци незгодни, физички снажни. Имали смо доста проблема са њима током утакмице. Показали смо карактер, да знамо да играмо овакве мечеве. Из искуства кажем, четвртфинале је најважнија утакмица. Задовољни смо, чекамо ривала у полуфиналу“, истакао је после меча Дејан Мајсторовић.
Противник Србије у полуфиналу у недељу од 15.40 часова биће селекција Летоније, а потом се у другом полуфиналу састају селекције Бразила и САД-а.
Србија је најтрофејнија нација на светским првенствима, пошто је у претходних седам издања освојила пет златних и једну сребрну медаљу.
Баскеташи Србије бране златну медаљу освојену прошле године у Антверпену.
* Погледајте најновији Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала