СПОРТ

Спектакуларан повратак Милоша за Мишин брзи крај

Канађанин Милош Раонић се после две године паузе, у великом стилу се вратио тенису, пошто је на старту Хертогенбоша био успешнији од Србина Миомира Кецмановића – 6:3, 6:4 у мечу који је трајао 84 минута.
Sputnik
Улога фаворита очекивано је била додељена Кецмановићу, који је 39. на АПТ листи, док је Раонић због дугог одсуства изгубио ренкинг и на турнир у Холандији стигао је са специјалном позивницом.
СПОРТ
Олга се вратила међу најбољих 100!
Милош Раонић није могао да пожели боље отварање меча и бољи повратак тенису, пошто је на самом старту меча, након што је спасио три брејк лопте и освојио гем, успео да „украде сервис“ Миомиру.
Већ у следећем виђен је рибрејк, али је „бомбардер“ из Канаде до краја првог сета успео у осмом гему да направи још један брејк, да би на крају славио 6:3.
На крилима те предности, Раонић је наставио да диктира дешавања на трави Хертогенбоша. Већ у првом гему поново је отео сервис Кецмановићу и себично је чувао стечену предност до самом краја меча.
Експресно је стигао до три везане меч лопте и прву је реализовао за 6:4 и пласман у друго коло турнира. Раонић је такође стигао до максималне четврте победе у дуелу са српским тенисером Кецмановићем.
„Лепо је бити овде после скоро три године. Није ме било баш дуго, а ја желим да покушам још једном. Надам се да ће потрајати, да пробам да дам све од себе. Било ми је заиста задовољство играти тенис пред својим навијачима после много времена. Заборавио сам како је играти пред публиком, хвала свима који су дошли да прате меч“, рекао је Раонић и додао:
„У сваком случају невезано за тенис, лепо је овде. Мало је тешко било све ово време када нисам могао ништа да радим, да играм, захвалан сам што сам поново на терену, што могу да се такмичим и да поново играм тенис“, рекао је некадашњи број три и финалиста Вимблдона.
СПОРТ
Новаков син – у Даниловој „униформи“ /фото/
СПОРТ
Зимоњић за Спутњик: Новак ће наставити да пише историју!
Коментар