СПОРТ

Новак је упутио предлог Београду

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, почетком јуна одлучио је да Тениски центар на Дорћолу врати граду Београду, а тренутно ни он не зна шта ће се дешавати са тим тениским теренима односно како ће бити коришћени.
Sputnik
Вест о враћању терена Београду коју је објавио Новак Ђоковића била је право изненађење, међутим с обзиром на то да српски ас више нема лиценцу за турнир који се неколико година одржавао на том месту то би потенцијално могао да буде један од разлога.
Новак није желео пуно да говори о разлозима, али је дао идеју како би Београд могао да користе те терене.
„Враћамо граду центар, не знамо шта ће се сада десити. Шта ће град одлучити да ради са клубом. По мени, дао сам неки свој пријатељски предлог да то буде национални тениски центар који већ 15-20 година уназад стоји као велика жеља ТСС и свих нас тениских радника. Овај спорт, који је много дао Србији, заслужује да има тениски центар. То је идеално. Окрећем се даље новим пројектима и у наредних пар година ће се нешто остварити, на другој локацији, да ли у Србији или не, видећемо“, рекао је Новак.
Када је у Београду српски ас вероватно ће тренирати у Гемаксу, али то још увек није дефинитивна одлука.
„Што се тиче моје базе у Београду. То још ме знам. Претпостављам да ће бити Гемакс, дворана. Што се тиче шљаке и бетона на отвореном, то ћемо видети. Можда чак и '25. мај' у зависности од тога ко ће тамо ући и како ће се то водити“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
СПОРТ
Новак и Вимблдон – нераскидива веза!
СПОРТ
Вимблдон одузео Естонки право да има крај какав заслужује: „Боли ме“
СПОРТ
Испао и други рекет Србије – Аргентинац послао Мишу кући с „кромпиром“
Коментар