РУСИЈА

Захарова исмејала Кулебу: Требало је раније да сазнате правила игре са Западом

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поручила је шефу украјинске дипломатије Дмитрију Кулеби да је требало да сазна која су правила за улазак Украјине у НАТО пре покретања саме процедуре.
Sputnik
Она се осврнула на изјаву Кулебе који је казао да не разуме који услови морају бити испуњени да би се Украјина придружила НАТО-у и ко треба да их формулише.

„Глупсоне, правила игре треба сазнати пре њеног почетка, а не после. То и јесте 'светски поредак заснован на правилима' који су измислили западњаци. Ко је паметнији, у томе не учествује јер правила нема, измишљају их у ходу и мењају ако игра не доноси жељени резултат. Алтернатива је међународно право које подржава већина здраворазумских људи“, написала је Захарова на Телеграму.

Јуче је у Вилњусу завршен први радни дан самита НАТО. Према завршном саопштењу које је објавио генерални секретар Јенс Столтенберг, учесници самита донели су одлуку да не траже од Украјине да испуни Акциони план за чланство у НАТО, а такође су одобрили вишегодишњи програм војне помоћи земљи. Чланице су обећале да ће позвати Украјину у Алијансу „када сви услови за то буду испуњени“, али тек након завршетка сукоба.
СВЕТ
Завршни документ НАТО: Русија претња и мора да прекине војну операцију у Украјини, поменута и Србија
Коментар