- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова исмејала Кулебу: Требало је раније да сазнате правила игре са Западом

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поручила је шефу украјинске дипломатије Дмитрију Кулеби да је требало да сазна која су правила за улазак Украјине у НАТО пре покретања саме процедуре.
Она се осврнула на изјаву Кулебе који је казао да не разуме који услови морају бити испуњени да би се Украјина придружила НАТО-у и ко треба да их формулише.

„Глупсоне, правила игре треба сазнати пре њеног почетка, а не после. То и јесте 'светски поредак заснован на правилима' који су измислили западњаци. Ко је паметнији, у томе не учествује јер правила нема, измишљају их у ходу и мењају ако игра не доноси жељени резултат. Алтернатива је међународно право које подржава већина здраворазумских људи“, написала је Захарова на Телеграму.

Јуче је у Вилњусу завршен први радни дан самита НАТО. Према завршном саопштењу које је објавио генерални секретар Јенс Столтенберг, учесници самита донели су одлуку да не траже од Украјине да испуни Акциони план за чланство у НАТО, а такође су одобрили вишегодишњи програм војне помоћи земљи. Чланице су обећале да ће позвати Украјину у Алијансу „када сви услови за то буду испуњени“, али тек након завршетка сукоба.
Лидери земаља-чланица НАТО-а на самиту у Вилњусу - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СВЕТ
Завршни документ НАТО: Русија претња и мора да прекине војну операцију у Украјини, поменута и Србија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала