СРБИЈА

Курти неће код Раме, послао Бисљимија – њега одбили

На састанку лидера Западног Балкана који ће данас бити одржан у Тирани према писањима албанских медија неће бити представника такозваног Косова, јер је учешће заменику Аљбина Куртија Беснику Бисљимију одбијено, преноси Економија онлајн.
Sputnik
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти који је био позван у Тирану на састанак који се одржава у оквиру Берлинског процеса, одлучио је да не учествује на симпозијуму који се одржава на Криту, а као представник тзв. Косова требало је да учествује Бисљими.
„Међутим, чак ни Бисљими неће моћи да учествује, пошто је одбијен јер је његов ниво споредни и није погодан за данашњи састанак“, наводи се у тексту Економије онлајн.
Заменика премијера привремених приштинских институција организатори састанка су обавестили да је његов ниво секундаран и да није одговарајући и да ће фајл састанка бити послат безбедном поштом Влади тзв. Косова, односно кабинету премијера.
На састанку у Тирани учествоваће премијер Црне Горе Дритан Абазовић, премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски, председник Већа министара БиХ Борјана Кришто и премијер Србије Ана Брнабић.
Коментар