ДРУШТВО

Упозорење РХМЗ: Нагла промена времена захватиће целу Србију – стижу пљускови, громови и олујни ветар

Републички хидрометеоролошки завод издао је за данас упозорење на наглу промену времена у Србији.
Sputnik
Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре - у већини места за 10 до 15 степени - које је јутрос захватило северне и западне крајеве до краја дана прошириће се и на остале пределе Србије, наводи се у упозорењу.
Како се додаје, у зони јаких грмљавинских процеса очекује се велика количина падавина у кратком временском периоду.
Очекују се и град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине, јачи од 28 м/с, навео је РХМЗ.

Издато је и упозорење за Београд.

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре данас током дана условиће локално и јаке грмљавинске процесе па се може очекивати велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине.

Време у Србији

У Србији умерено до потпуно облачно, ветровито и осетно свежије, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, а само ће ујутро и пре подне на југу и истоку бити претежно сунчано.
У зони најјачих развоја очекују се град, велика количина падавина за кратко време, као и јак и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине.
Најнижа температура од 18 до 22, а највиша дневна од 22 на северу до 32 степена на југу Србије.
Временска прогноза за среду, 26. јул 2023. године

Време у Београду

У Београду умерено до потпуно облачно, ветровито и осетно свежије са кишом, пљусковима и грмљавином.
Ујутру појединим деловима града могуће су и краткотрајне временске непогоде са градом, великом количином падавина за кратко време и олујним ветром који може достизати и ударе орканске јачине.
Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура око 20, а највиша дневна око 23 степена.

Време наредних дана

У Србији у четвртак свеже уз постепено разведравање, само се још понегде на југу и истоку очекује краткотрајна киша, а после подне и слабљење ветра.
Затим до краја седмице претежно сунчано и умерено топло.
У суботу после подне у брдско-планинским, а у недељу увече на северу и западу земље, уз локални развој облачности, краткотрајни пљускови с грмљавином, који ће се у понедељак уз појачан северни ветар, проширити и на остале крајеве.
Од уторка суво уз смену сунчаних и облачних интервала.
Коментар