СПОРТ

„Уплашили смо се – али идемо по медаљу“: Делфини морају да забораве пораз

После пораза од Грчке у полуфиналу Светског првенства, српски ватерполиста Страхиња Рашовић истакао је да се екипа уплашила свега што доноси победа. Притисак је укочио ватерполисте Србије, али остаје шанса да против Шпаније изборе бронзану медаљу.
Sputnik
Велики подвиг направили су ватерполисти Србије када су у четвртфиналу светског шампионата елиминисали селекцију Италије, али онда је уследио пораз од Грчке.
Нису успели Делфини да пруже максимум, а као главни разлог Страхиња Рашовић један од најбољих стрелаца у тиму навео је притисак.
„Утакмица са Грчком није била онаква какву смо очекивали. Једноставно смо се уплашили притиска и могућности шта нам све доноси победа, олимпијску визу и медаљу. Већ смо направили велики искорак у односу на претходни период. Наравно да се не задовољавамо тиме, него идемо по медаљу“, рекао је Рашовић.
У борби за бронзу Србију чека тежак посао, односно шпански тим који је Делфине победио у првом колу групне фазе.
„Немамо времена за жаљење. То је спорт, а ово Светско првенство. Ми смо у борби за медаљу и за два дана нас очекује утакмица против Шпаније. Данашњу утакмицу апсолутно заборављамо, нисмо играли добро“, истакао је Рашовић.
Србија и Шпанија за треће место на Светском првенству играју у суботу од 6 часова ујутру.
СПОРТ
Невероватан преокрет одредио противника Србије у борби за бронзану медаљу!
СПОРТ
Нервозни Делфини доживели тежак пораз – Србија без финала Светског првенства
СПОРТ
„Надам се да ово није последња реч Србије“
Коментар