СРБИЈА

Ана Брнабић на Бледском форуму у Словенији

Премијер Србије Ана Брнабић учествоваће сутра на Стратешком форуму на Бледу, у Словенији, саопштено је из Владе Србије.
Sputnik
Премијерка Србије Ана Брнабић вечерас присуствује вечери коју је приредио словеначки премијер Роберт Голоб уочи почетка Стратешког форума на Бледу.
„Драго ми је да видим председника Европског савета Шарла Мишела и што ћу разговарати са партнерима из региона“, навела је Брнабићева на Инстаграму*.
Вечери, поред Брнабићеве и Голоба, присуствују премијер Црне Горе Дритан Абазовић, председавајућа Савета министара БиХ Борјана Кришто, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, премијер Северне Македоније Дмитар Ковачевски и премијер Албаније Еди Рама.
У Словенији ће сутра почети Бледски стратешки форум, који се ове године организује под насловом „Солидарност за глобалну безбедност“.
Лидери региона, међу којима, поред Ане Брнабић, премијер Црне Горе Дритан Абазовић, Бугарске Никола Денков, Словеније Роберт Голоб, Северне Македоније Дмитар Ковачевски, Хрватске Андреј Планковић, премијер Албаније Еди Рама, председавајућа Савета министара БиХ Борјана Кришто, као и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти учествоваће на лидерском панелу који је најављен за сутра.
На дводневном скупу је најављено и учешће председника Европског савета Шарла Мишела, као и специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, наведено је на сајту Бледског форума.
* Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
РУСИЈА
Блед напад са Бледа: Сви морате против Русије, вежи Балкан где Запад каже, а у ЕУ ћете једног дана!
Коментар