Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић на Бледском форуму у Словенији

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ана Брнабић
 Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Пратите нас
Премијер Србије Ана Брнабић учествоваће сутра на Стратешком форуму на Бледу, у Словенији, саопштено је из Владе Србије.
Премијерка Србије Ана Брнабић вечерас присуствује вечери коју је приредио словеначки премијер Роберт Голоб уочи почетка Стратешког форума на Бледу.
„Драго ми је да видим председника Европског савета Шарла Мишела и што ћу разговарати са партнерима из региона“, навела је Брнабићева на Инстаграму*.
Вечери, поред Брнабићеве и Голоба, присуствују премијер Црне Горе Дритан Абазовић, председавајућа Савета министара БиХ Борјана Кришто, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, премијер Северне Македоније Дмитар Ковачевски и премијер Албаније Еди Рама.
У Словенији ће сутра почети Бледски стратешки форум, који се ове године организује под насловом „Солидарност за глобалну безбедност“.
Лидери региона, међу којима, поред Ане Брнабић, премијер Црне Горе Дритан Абазовић, Бугарске Никола Денков, Словеније Роберт Голоб, Северне Македоније Дмитар Ковачевски, Хрватске Андреј Планковић, премијер Албаније Еди Рама, председавајућа Савета министара БиХ Борјана Кришто, као и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти учествоваће на лидерском панелу који је најављен за сутра.
На дводневном скупу је најављено и учешће председника Европског савета Шарла Мишела, као и специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, наведено је на сајту Бледског форума.
* Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Владимир Зеленски се обраћа на форуму на Бледу - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
РУСИЈА
Блед напад са Бледа: Сви морате против Русије, вежи Балкан где Запад каже, а у ЕУ ћете једног дана!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала