Мундобаскет 2023

Алекса у сузама: За Боришу, за грб, ми смо увек Србија, запамтите!

Алекса Аврамовић одиграо је најбољу одбрану на комплетном Мундобаскету. Разбијао је својим крађама нападе Канаде, досађивао им је и кварио ритам, те је на крају Србија славила с убедљивих 95:86. Тихи херој из Чачка поручио је у сузама да смо ми Србија и да је победа за Боришу Симанића и за грб на грудима.
Sputnik
„Опет нам је Бориша послао поруку. Ми смо показали шта је борба за наш грб, шта је борба за Боришу, за наше породице, пријатеље, кумове, другове... Нико није уморан, јесмо дали последњи атом снаге за победу, али имамо још“, навео је Аврамовић и додао:
„Сви знате колико нама значи, сви знате шта нас је задесило у утакмици с Јужним Суданом. Једна ситуација је умало била трагична, скупили смо се кад нам је Бориша послао поруку прекјуче и то је био нитро за нас. Али, има још гаса у нама“.
Имао је јасну поруку за све навијаче широм света Алекса Аврамовић.
„Ми смо увек Србија. Запамтите! Какав год тим да дође, ових 12 је најбољих које мамо и то је то. Ко није дошао, жао нам је, борили смо се сви и за њих и за нараштаје који ће доћи“, поручио је плејмејкер Србије.
На констатацију новинара да је његова одбрана против Канаде најбоља одбрана на турниру Аврамовић је одговорио:
„Да, мислим ја само радим свој посао. Ову утакмицу, стварно сам имао снаге да гризем по целом терену. Хвала момцима што су ме пратили. Осећао сам да нико није овај притисак доживео на турниру, од комплетног тима. Стварно добро смо скупљали, притискали. Сви смо одиграли добру утакмицу. Давидовац је душа овог тима. Шеги и Вања такође јако битни", закључио је Аврамовић.
Мундобаскет 2023
Канаду отровала Книнска Кобра
Мундобаскет 2023
Србија у финалу – зна се која је земља кошарке!
Коментар