- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Канаду отровала Книнска Кобра

© Sputnik / Лола ЂорђевићОгњен Добрић
Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Србија је разбила Канаду 95:86, а Огњен Добрић пружио је вансеријску партију – и то у полуфиналу Мундобаскета! Книнска Кобра отворала је Канађане изузетно паметном и зрелом игром, крунисаном 16 поена, имао је још један скок и једну асистенцију.
Али, како је играо бивши члан Звезде који је крајем прошле сезоне потписао за Виртус.
Мирно, сталожено, зрело! Шут из игре 7/11. Пет од седам за два, два од четири за три.
Момак који је међу последњима отпао за прошлогодишњи Евробаскет, овога пута се изборио за место у авиону за Манилу и показао због чега му селектор Светислав Пешић и Србија слепо верују.
Изборио се за улогу стартера Огњен Добрић, који је вансеријску одбрану научио да игра код Дејана Радоњића у Звезди. Од њега се увек очекује да „краде“ и да „омета“ ривала, али овога пута је експлодирао и у нападу.
„Тукао“ се под кошем са снажним и ратоборним, уједно и фрустираним Канађанима, због великог заостатка. Након једног ударца лактом у вилицу када судије нису досудиле очигледан фаул у нападу, одговорио је тројком!
Дигао се с десне стране и „левицом“ поцепао мрежу. Книнска Кобра изуједала је Канађане у сваком смислу те речи. У одбрани, у тандему са импресивним Алексом Аврамовићем, који је одиграо полувреме живота против селекције „Јаворогов листа“. Друштво му је правио Добрић, који је доносио превагу и у нападу.
Паметне двојке, полагања, тројке. Уз капитена Богдана Богдановића (23 поена) био је најефикаснији актер нашег нациналног тима. Како се од „српског снајпера“ очекује да буде наше најјаче и главно оружје у нападу, тако је овога пута блеснула Книнска Кобра и својим „отровом“ убила је Канаду и сада чека, као и цела Србија, ко ће бити велики ривал у финалу - Немачка или Сједињене Америчке Државе.
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Алексино животно дело: „Два дана је гледао како да украде лопту“ /видео/
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Србија у финалу – зна се која је земља кошарке!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала