Мундобаскет 2023

Доказ система – Србија забележила најбољи резултат од 1994. године

Кошаркаши Србије освојили су сребрну медаљу на Светском првенству, а током целог шампионата оставили су изузетан утисак о чему говори и статистика. Орлови су имали најбољи проценат шута још од 1994. када су у том статистичком параметру предњачили Хрватска и Америка.
Sputnik
Српски кошаркаши обрадовали су нацију великим успехом на Мундобаскету, а сваки појединац успео је да се истакне и покаже свој квалитет.
Орлови су приказали невероватну одбрану, али су блистали и у нападу о чему говоре и бројеви, а систем протока лопте и проналажења најбољег могућег места за шут припремио је стручни штаб, а играчи су спровели у дело.
Мундобаскет 2023
Само по систему – и нема зиме!
Србија је током Светског првенства имала 54,2 одсто погођених шутева што је најбољи учинак једне репрезентације још од 1994. године када су на Мундобаскету Американци имали 55,4 односно Хрвати 55,1 одсто.
Уз тај успех Орлови су направили још један. Србија је једна од две репрезентације која је на Мундобаскету постигла више од 63 одсто за два поена, односно Орлови су имали 66,4 одсто, а иза њих су били Французи са 63,9.
Поред Србије која је пред почетак шампионата била мало и потцењена импресивна је била Летонија која је просечно убацивала 13,8 тројки по мечу, а то је најбољи учинак једне репрезентације у претходне три деценије.
Мундобаскет 2023
Доктор открио детаље Боришине агоније: „Богданова мајка понудила крв – одбијена је због процедуре“
Мундобаскет 2023
Мистерија Алексине црне кутије /фото/
Мундобаскет 2023
Познат термин дочека сребрних кошаркаша
Коментар