СПОРТ

Новак открио: „Хватао сам белешке од Федерера“

Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал током претходних година међусобно су се инспирисали и постајали све бољи управо због тог ривалства. Како су године пролазиле, могли су и да уче једни од других, а то се не стиди да призна српски ас.
Sputnik
Последњих неколико година Новак Ђоковић акценат је ставио на велике турнире, Гренд слемове и Мастерсе. Деси се да одигра и мање турнире, али они служе чисто да се овери форма за нешто озбиљније што следи.
Такав поглед на сезону Новак је почео да гаји угледајући се на Роџера Федерера.
„То је најважнија ствар коју сам научио од Роџера Федерера. Како да најбоље организујем мој распоред око гренд слемова. Он је један од првих који је организацију и припрему одвео на виши ниво“, истакао је Новак.
Први рекет света открио је да је чак хватао и белешке односно писао како то ради Швајцарац да би применио сличан принцип.

„То ме је инспирисало и хватао сам белешке са мојим тимом. Ту инспирацију коју сам добио када је његов распоред у питању сам искористио и гледао како он ради те ствари“, признао је Новак Ђоковић.

Швајцарац је каријеру завршио 2021. године, а поготово последњих година трудио се да му распоред не буде крцат јер је чувао енергију за велике турнире. Обично би их као и највећи број тенисера одиграо на шљаци, да би пред почетак сезоне на трави и бетону одиграо по један до два турнира, што ради и Новак.
СПОРТ
Новак објавио распоред до краја године – познато које титуле напада српски ас
СПОРТ
Адвокат упозорава: Криминалци на интернету злоупотребљавају име Новака Ђоковића
СПОРТ
Данилов идеални тенисер има три Новакове особине
Коментар