- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак објавио распоред до краја године – познато које титуле напада српски ас

© AFP 2023 / JOSE JORDANНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, објавио је распоред турнира на којима ће играти до краја године. Осим Мастерса у Паризу и завршног Мастерса у Торину српски ас играће и на Дејвис купу.
Већ је било познато да ће Новак Ђоковић до краја године играти на Дејвис купу где ће представљати репрезентацију Србије, а осим тога сада су потврђена још два турнира.
На Новаковом сајту у календар су уписани Мастерс у Паризу који се одржава од 30. окторбра до петог новембра, а затим од 12. до 19. новембра играће завршни Мастерс у Торину на ком учествују осморица најбољих тенисера у сезони.
Учешћем на Дејвис купу са репрезентацијом Србије Ђоковић затвара сезону. То такмичење на програму је од 21.до 26. новембра, а српски ас не крије да му је титула на овом турнира и једна од најважнијих. До ње пут неће бити лак јер српски тенисери у четвртфиналу играју са репрезентацијом Велике Британије.
Када је реч о Паризу који је први Новаков наредни турнир, први рекет света брани 600 бодова јер је прошле године поражен у финалу од младог Данца Холгера Рунеа. Током каријере на Мастерсу у престоници Француске освојио је шест титула, а последњу 2021. године.
Исти број титула има и на завршном Мастерсу који је освојио и прошле године победом над Каспером Рудом.
Календар најбољег тенисера света мало се разликује од прошле године када је српски ас морао да пропусти УС Опен, па је поене тражио на турнирима у Астани и Тел Авиву. Са та два турнира српски ас брани 750 бодова које ће у ове године изгубити.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
СПОРТ
Адвокат упозорава: Криминалци на интернету злоупотребљавају име Новака Ђоковића
Данил Медведев и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
СПОРТ
Данилов идеални тенисер има три Новакове особине
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
СПОРТ
Новаково крунисање – 12 разлога зашто је најбољи свих времена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала