РУСИЈА

Русија проширила санкциони списак против Британије: На листи још 23 војних лица, научника и новинара

Русија је проширила санкциони списак против Велике Британије, на листу је уврштено још 23 војних лица, научника и новинара, саопштило је Министарство спољних послова.
Sputnik
Како се наводи, улаз у Русију забрањен је начелнику штаба одбране британске војске Ентонију Радакину који спроводи обуку украјинских војника.

Иста мера предузета је и против председника Уједињеног обавештајног комитета при британској влади Мадлен Алесандри која је укључена у формулисање стратегије Лондона у Украјини, као и против председника борда директора британске одрамбене компаније „БАЕ системс“ Кресиде Хог.

Москва уводи персонална ограничења и против запослених у британским политиколошким центрима који се баве прикупљањем и анализом информација у циљу борбе против Русије, а то су Краљевски институт за истраживања у сфери одбране, „Фонд Хенри Џексон“и аналитички центар „Сивитас“.
„Покушаји британске стране да појача санкциони притисак на Русију неизбежно ће наићи на одлучан отпор наше земље. Русија ће наставити да проширује санкциони списак као одговор на активности Лондона“, истиче се у саопштењу Министарства.
РУСИЈА
Америчка конгресменка о неуспеху антируских санкција: Русија све богатија, Америка све сиромашнија
Коментар