- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија проширила санкциони списак против Британије: На листи још 23 војних лица, научника и новинара

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМИП у Москви
МИП у Москви - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пратите нас
Русија је проширила санкциони списак против Велике Британије, на листу је уврштено још 23 војних лица, научника и новинара, саопштило је Министарство спољних послова.
Како се наводи, улаз у Русију забрањен је начелнику штаба одбране британске војске Ентонију Радакину који спроводи обуку украјинских војника.

Иста мера предузета је и против председника Уједињеног обавештајног комитета при британској влади Мадлен Алесандри која је укључена у формулисање стратегије Лондона у Украјини, као и против председника борда директора британске одрамбене компаније „БАЕ системс“ Кресиде Хог.

Москва уводи персонална ограничења и против запослених у британским политиколошким центрима који се баве прикупљањем и анализом информација у циљу борбе против Русије, а то су Краљевски институт за истраживања у сфери одбране, „Фонд Хенри Џексон“и аналитички центар „Сивитас“.
„Покушаји британске стране да појача санкциони притисак на Русију неизбежно ће наићи на одлучан отпор наше земље. Русија ће наставити да проширује санкциони списак као одговор на активности Лондона“, истиче се у саопштењу Министарства.
Зграда америчког Конгреса у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
РУСИЈА
Америчка конгресменка о неуспеху антируских санкција: Русија све богатија, Америка све сиромашнија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала