СРБИЈА

Градоначелници Крагујевца и Пирота поднели оставке

Градоначелници Пирота и Крагујевца Владан Васић и Никола Дашић поднели су данас оставке, па ће и у тим градовима бити одржани локални избори.
Sputnik
Избори у Пироту требало је да буду одржани наредне године, а Васић је своју оставку образложио тиме да би „одржавање локалних избора у истом дану са парламентарним изборима била уштеда времена и новца грађана“.
Васић је рекао да је за њега потпуно свеједно да ли ће избори бити у децембру или у марту и да неће да купује три-четири месеца власти.
Владан Васић
Васићу је ово био пети узастопни мандат на челу града Пирота.
И градоначелник Крагујевца Никола Дашић саопштио је да је поднео оставку на ту функцију, због захтева опозиције и како би омогућио одржавање избора.
Дашић је на конференцији за новинаре рекао да у Крагујевцу има доста да се ради у наредном периоду и да је са сарадницима одлучио да „прекине агонију коју прави опозиција, како би се на изборима показало још једном коме већинску подршку дају грађани Крагујевца“ и да би што пре могли да наставе даље да раде на развоју града, пренео је Танјуг.
Претходно су и градоначелници других градова, попут Краљева, Смедерева, Београда, Трстеника, поднели оставке, после најаве председника Србије Александра Вучића да су могући избори 17. децембра.
СРБИЈА
Градоначелник Београда поднео оставку
СРБИЈА
Масовне оставке градоначелника и председника општина широм Србије: Назиру се ванредни избори
Коментар