СПОРТ

Бену је поново спуштена слушалица

Деловало је да млади Бен Шелтон силовито иде ка титулу на Мастерсу у Шангају, а онда га је у четвртфиналу сачекао мотивисани Себастијан Корда који је славио после велике битке у три сета резултатом 6:7, 6:2, 7:6.
Sputnik
„Телефонирао“ је Бен Шелтон из меча у меч у Шангају, а посебно је самопоудање надоградио победом над Јаником Синером. Међутим, избацивањем једног фаворита не може се стићи до трофеја јер увек може да се деси изненађење.
Овога пута то изненађење звало се Себастијан Корда који је млађег сународника могао да савлада и на далеко лакши начин, али је за то пропустио низ прилика.
У првом сету Шелтон је први стигао до брејка, међутим није дуго задржао ту предност и Корда је успео да уведе у тај-брејк који потом ипак губи.
Други сет био је изузетно неизвестан и превртљив. Корда је повео са 3:0, па је испустио један свој сервис гем, а онда је убрзо направио и трећи брејк. У седмом гему није искористио три сет лопте, али је грешку исправио у наредном гему и тако обезбедио трећи, одлучујући сет.
Иако је боље отворио трећи сет Корда је деловао као да не може да затвори овај драматичан меч. Поново је имао брејк предности,а онда је у седмом гему пропустио нову прилику да Бену одузме сервис гем, па га је млади сународник казнио и стигао до изједначења.
Деловало је да је Корда у тај-брејку трећег сета коначно успео да стекне сигурност у себе повео је са 3:0, а потом је имао и великих 6:1 односно пет меч лопту! Ниједну није искористио! Тек када је успео да дође и до шесте Корда је завршио меч и пласирао се у полуфинале Шангаја.
То је уједно и Себастијново прво Мастерс полуфинале у каријери, а за финале ће играти против Хуберта Хуркача, пољског тенисера, који је претходно елиминисао Фабијана Маржошана.
Погледајте интервју са Владимиром Јовановићем.
СПОРТ
Рус би да буде „краљ бетона“ после Ђоковића
СПОРТ
„Новак је Алкарасу трн у пети“ – Американац погодио право у мету
СПОРТ
Алкарас проговорио о трци са Ђоковићем: „Закомпликовало се...“
Коментар