- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас проговорио о трци са Ђоковићем: „Закомпликовало се...“

© AP Photo / Andy WongКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас трудио се свим силама да преполови заостатак за Новаком Ђоковићем у финишу сезоне, али се неочекивано спотакао на Мастерсу у Шангају, где га је у осмини финала елимнисао Бугарин Димитров. Сада, талентовани Шпанац има другачије виђење ситуације када је трка удвоје у питању.
Не пуца више од оптимизма и не прети као што је то био случај пре седам до десет дана, када је у питању Карлос Алкарас.
Приземнио је 20-годишњег Шпанца „васкрсли“ Бугарин Григор Димитров, који је подсетио на славне старе дане, када је рушио боље рангиране од себе, као што је сада у Кини био случај.
Успео је после преокрета да избаци с турнира фаворизованог Алкараса, чиме је учинио својеврсну услугу Новаку Ђоковићу, који има велике шансе да до краја сезоне остане лидер АТП листе.
Новинари у Шангају где је у јеку Мастерс из серије 1.000 питали су Шпанца како мисли да ће изгледати до краја та његова трка са Ђоковићем, а уследио је дипломатски одговор.
„Потрудићу се и даћу све од себе да у Базелу одиграм најбоље што могу. То ће бити мој наредни турнир. Знам да се циљ да сезону завршим као први на свету сада закомликовао сам овим последњим резултатима. Биће тешко, али морам да покушам да освојим наредне турнире“, рекао је Карлос.
Алкарас се осврнуо и на лошу партију коју је Бугарин сурово казнио.
„Суштина је да нисам одиграо добар меч. Нисам био на потребном нивоу у односу на мечеве које смо раније играли Григор и ја. Сада није имао падове, био је концентрисан и константно ме је нападао, а ја сам се бранио. Покушавао сам да играм свој тенис, али није ми дао. Нисам био агресиван колико и како сам желео, није ми дозволио. Морам да научим да будем концентрисан у тренуцима када ми не иде, као што је био случај на старту другог сета. Из Кине ћу са собом понети доста лекција које ће ми помоћи да будем бољи играч. Радићу на неколико аспеката своје игре, како бих је унапредио“, закључио је талентовани Шпанац који је ове сезоне освојио Вимблдон, док су преостала три Гренд слем трофеја завршила у рукама Новака Ђоковића.
Србин и Шпанац могли би се се сретну на Мастерсу у Паризу, као и на Завршном Мастерсу у Торину.
Погледајте интервју са Владимиром Јовановићем.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Руси јачи од Американца у Кини – Андреј једини преживео сечу фаворита
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Директор Аустралијан опена натерао Надала да се експресно огласи
Карлос Алкарас и Григор Димитров - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2023
СПОРТ
Спектакл у Кини: Бугарин избацио Алкараса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала