РЕГИОН

Дочек патријарха Порфирија испред Храма Христовог васкрсења /видео, фото/

Дочек патријарха српског Порфирија организован је испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици.
Sputnik
Патријарх борави у Црној Гори поводом обиљежавања десетогодишњице освећења Храма Христовог васкрсења у Подгорици и дочека моштију Светог Спиридона.
У току је вечерње богослужење, вјерни народ има посебан благослов, јер ће цијеле ноћи моћи да се поклањају и цјеливају мошти Светог Спиридона.
Сјутра у девет часова литургијом ће началствовати патријарх Порфирије уз саслужење више архијереја СПЦ као и митрополита Крфа, Паксона и Диапонтијских острва Нектарија.
Патријарх српски Порфирије у Храму Христовог васкрсења у Подгорици.
Истог дана у 13 часова, патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије освештаће камен темељац цркве Светог Саве и темеље Православне гимназије Свети Сава, чија изградња је почела у подгоричком насељу Стари аеродром. У 19 часова патријарх Порфирије ће посјетити цркву Светог Ђорђа под Горицом, најстарије богослужбено мјесто у Подгорици, гдје је по предању свету тајну крштења примио Свети Симеон Мироточиви.
Велики број верника дочекао је патријарха српског Порфирија испред Храма Христовог васкрсења
Патријарха је раније данас дочекао председник Јаков Милатовић који је организовао пријем у његову част.
Порфирија и његову пратњу на подгоричком аеродрому дочекао је митрополит црногорско-приморски Јоаникије.
Патријарх борави у Црној Гори поводом обележавања 10. годишњице од освештења Саборног храма, дочека моштију Светог Спиридона и освештења камена темељца цркве Светога Саве, као и темеља Православне гимназије "Свети Сава", чија изградња је почела у подгоричком насељу Стари аеродром, преноси РТЦГ.
ДРУШТВО
Патријарх Порфирије стигао у Подгорицу, разговарао са Милатовићем /видео/
Коментар