СПОРТ

Нова епизода Новакове борбе против система: „Игнорисали су нас – а ми смо све јачи!“

Када је одлучио да оснује организацију ПТПА Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, тиме је покренуо праву тениску револуцију. Знао је од почетка да неће имати подршку система као што је АТП, а у најновијем обраћању је и открио да је његова организација била игнорисана.
Sputnik
Новак Ђоковић оснивањем ПТПА организације желео је да приближи јавности услове слабије рангираних тенисера и помогне им у томе да имају иста права као и бољи играчи и да добијају више новца.
СПОРТ
Срце и душа су остали у Београду /фото/
Револуционарна идеја у самој основи је хумана, али се није свима допала.
„Знате, неке владајуће организације у тенису нису имале подржавајуће ставове према ПТПА. Могао бих чак да кажем да су прилично игносирали ПТПА, али... Ми смо ту! Јачи смо из дана у дан! Добијамо све више поверења, све више подршке од играча. Они препознају важност ПТПА као њихове организације, која заступа њихова права. На крају крајева, ми смо једина организација у тенису која 100 посто заступа интересе играча“ , поручио је Ђоковић у најновијем обраћању испред ПТПА.
Српски ас ово удружење основао је са Васеком Поспишилом, канадским тенисером,а прикључила су име се многа тениска имена попут Ника Кирјоса, Хуберта Хуркача, Пауле Бадосе и других.
Новак је недавно критиковао систем јер играчи не могу да учествују у доношењу појединих одлука, али се претходно бавио и једнаким условима у мушком и женском тенису. Први рекет света толико је темељно посвећен овој мисији да је указао и на проблем тешких лоптица због којих се играчи често повређују.
Имао је времена најбољи тенисер свих времена да се посвети чак и појединачним случајевима попут случаја Марка Трунђелитија, аргентинског тенисера, који је октрио да му је понуђено да намешта мечеве. Аргентинац није наишао на подршку и називан је цинкарошем, а Новак му се недавно јавио како би му пружио подршку.
Када се све сабере и када се на тај збир дода још и све што српски ас ради мимо организације рачунајући помоћ српским тенисерима (пример Хамада Међедовића) заиста је апсурд да систем то не подржава.
СПОРТ
Савршен дан за Русе – пао је и Американац!
СПОРТ
Спектакуларна објава Американаца: Рафа и Роџер плачу док Новак свира
Коментар