- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Савршен дан за Русе – пао је и Американац!

© AP Photo / Kamran JebreiliАлександар Шевченко
Александар Шевченко - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
Пратите нас
Руски тенисери и тенисерке су имали савршен дан, а херој је Александар Шевченко који је успео да савлада фаворизованог Американца Тејлора Фрица.
Шевченко, тренутно 83. тенисер света, успео је да савлада деветог на АТП листи за пласман у четвртфинале турнира у Базелу.
Шевченко је успео да направи преокрет, први сет је изгубио у тај-брејку са 7:6, а други и трећи је добио на исти начин, за нешто мање од три сата игре.
У четвртфинале турнира, али у Бечу, иде Андреј Рубљов који је победио Италијана Матеа Арналдија релативно лако са7:5, 6:3.
Рубљов је заказао дуел за полуфинале са Александром Зверевим који је победио Камерона Норија такође у два сета.
Меч за полуфинале Беча ће играти и Данил Медведев пошто је у три сета савладао Григора Димитрова у великом дербију, после три одиграна сета, преокретом – 3:6, 6:2, 6:4.
Занимљивост је да ће Медведев у четвртфиналу играти против земљака Аслана Карацева који је после Романа Сафијулина, такође Руса, победио и Чеха Јиржија Лехечку.
Веома успешне су биле и руске тенисерке, на турниру у кинеском Жухаију, који се игра по групама, Дарија Касаткина је победила Магду Линет из Пољске у два сета, Људмила Самсонова Лин Жу у три, а Вероника Кудерметова је у тандему са Беатрис Хадад Мајом била боља од Оксане Калашникове и Јане Сизикове.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала