СПОРТ

Роман шокирао Алкараса и заказао руски дерби у Паризу

Карлос Алкарас, други тенисер света и други носилац на Мастерсу у Паризу, елиминисан је већ у свом првом мечу у Француској, након што га је у другом колу, у два сета, победио Рус Роман Сафијулин – 6:3, 6:4.
Sputnik
Са високим амбицијама стигао је Карлос Алкарас у Париз, у нади да ће успети да се избори за још један спектакуларан двобој са Новаком Ђоковићем и да ће можда до краја сезоне успети да се избори за прво место на АТП ранг листи.
Уместо тога, уследио је прави шок за 20-годишњег Шпанца који је испао на самом старту Мастерса у Паризу.
Бољи од њега у два сета био је Рус Роман Сафијулин. Успео је 45. рекет света да надигра фаворизованог Шпанца за 99 минута игре.
СПОРТ
Председник ФИФА потврдио ко ће бити домаћин Мундијала 2034. године
Алкарас је први стигао до брејка у трећем гему и повео је 2:1, али је већ у следећем уследио рибрејк у режији Руса.
Играло се гем за гем све до осмог гема, када је Роман поново успео да украде сервис ривалу, после чега је уследила потврда за освајање првог сета резултатом 6:3.
Други сет практично је био пресликан први. Поново је Карлос био тај који је први брејкнуо ривала, да би опет уследио рибрејк Руса - 2:3.
Овога пута је Сафијулин у седмом гему стигао до новог брејка, себично је до краја меча чувао сопствени сервис и славио је резултатом 6:4.
После неочекиване и шокантне елиминације Алкараса, Роман Сафијулин ће у наредном колу играти против земљака Карена Хачанова који је елиминисао Ласла Ђереа.
СПОРТ
Рус „сломио“ Ђереа, крај и за Кецмановића – Лајовић прошао, Новак сазнао ривала
Коментар