- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус „сломио“ Ђереа, крај и за Кецмановића – Лајовић прошао, Новак сазнао ривала

© AFP 2023Душан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
Пратите нас
Душан Лајовић, српски тенисер, пласирао се у друго коло Мастерса у Паризу после победе над Бенџамином Бонзијем резултатом 7:5, 6:3. После Душана, на терену је био и Миомир Кецмановић који је добро почео, али га је Томас Ечевери ипак савладао резултатом 4:6, 7:6, 6:4. Елиминисан је и Ласло Ђере, од ког је бољи Рус Керен Хачанов - 6:4, 7:5.
Упао је Душан Лајовић на турнир као „срећни губитник“ после неуспешних квалификација, али своју шансу очигледно је да ће се трудити максимално да искористи.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
СПОРТ
Мистер Новак Ђоковић /видео/
Направио је први брејк у првом сету, међутим Француз је узвратио па је тако неизвесност расла како се сет ближио крају. Међутим, Душан у 12. гему поново стиже до брејк лопте коју поново користи и долази до предности.
Српски тенисер није добро отворио други сет, рано је дозволио брејк, али се онда експресно вратио и изједначио. Успео је потом Лајовић да спаси чак четири брејк лопте, а онда у осмим гему искористио је своју шансу и у важној фази сета одузео је противнику сервис гем.
Није дозволио Лајовић да завршница уђе у драму и рутински је привео меч крају. У другом колу играће против Алекса де Минора. После Душана на терену је био Миомир Кецмановић.
Нема сезону из снова Кецмановић, али имаo je жељу да игра са Новаком Ђоковићем, првим рекетом света. Исту жељу имао је и Ечевери...
Био је Аргентинац фаворит у овом мечу, али је српски тенисер одлично почео раним брејком. Ечевери се мучио и није успевао да запрети све до десетог гема, када је стигао до брејк лопте, али уместо тога Кецмановић користи шансу да заврши сет.
Проблеми су почели да се јављају у другом сету јер је аргентински тенисер први имао брејк шансу, али након што је није искористио до брејка долази Кецмановић који је повео 4:3.
Међутим, уместо потврда брејка Аргентинац је узвратио истом мером и чинило се да се пробудио у последњем тренутку.Српски тенисер сервирао је за тај-брејк, а онда је Ечевери стигао до две сет лопте.
Коначно је у тим тренуцима прорадио сервис Кецмановића који је успео да избори тај-брејк, али га није добро отворио јер је аргентински тнисер пове са 3:1. Вратио се Миомир повео са 4:3, а онда уз је уз много муке изборио и меч лопту.
Није се предавао Аргентинац којем рука није задрхтала и не само да је спасао меч лопту већ је успео да освоји сет што је била назнака за преокрет јер је Миомир едловао потпуно „исцеђено“.
Повео је Ечевери уз брејк, Кецмановић је врати тај брејк, међутим и сувише лако одзволио је противнику да му поново одузме сервис гем. Српски тенисер спасао је две меч лопте, али трећу није успео.Ечевери ће у другом колу играти против Новака Ђоковића.
У вечерњим сатима на терен је изашао још један српски тенисер, а реч је о Ласлу Ђереу који је пао пред Хачановом. Руско-српски двобој припао је фаворизованом Карену, који је у првом сету, већ у првом гему успео да дође до брејка који му је био довољан да за 45 минута освоји уводни сет - 6:4.
Наставак је донео велику борбу и Ђере је у четвртом гему успео да "украде сервис" 15. тенисеру планете и да поведе 3:1. Очекивало се да ће српски тенисер успети да изгура други сет и да ће уследити изједначење, али се то није догодило.
Ђере је дозволио себи да испусти вођство резултатом 5:2 и на крају је Хачанов уз два брејка славио 7:5 и пласирао се у наредно коло Мастерса у Паризу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
СПОРТ
Мистер Новак Ђоковић /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
СПОРТ
Ђоковић предао награду Ајтани и увеличао Месијево славље – осма Златна лопта за Аргентинца /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала