РУСИЈА

Под пуном опремом: Путина у УАЕ допратили наоружани ловци Су-35 /видео/

Авион председника Русије Владимира Путина су током лета за Уједињене Арапске Емирате пратили ловци Су-35С наоружани ракетама. Снимак ловаца објавило је Министарство одбране Русије.
Sputnik
На снимцима руског војног ресора приказано је пет борбених авиона Су-35 који су наоружани ракетама на подвесним носачима.

„Ловци Сз-35С Ваздушно-космичких снага Русије са стандардним авионским наоружањем различите класе летели су у пратњи председничког авиона током читаве путање на међународном лету“, наводи се у саопштењу.

Истиче се да је група ловаца Су-35 полетела са аеродрома у тешким временским условима са јаком кишом и ветром. Летелицама су управљали пилоти прве класе.
Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио да су за авионску пратњу председничког авиона добијене специјалне дозволе од држава изнад чијих територија је лет изведен. Он је изразио захвалност тим земљама на сарадњи.
Председник Русије Владимир Путин је завршио своју посету Уједињеним Арапским Емиратима – наредна станица је Саудијска Арабија.
РУСИЈА
Путин: Односи са УАЕ на изванредно високом нивоу, Емирати главни партнер у арапском свету
Коментар