- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Под пуном опремом: Путина у УАЕ допратили наоружани ловци Су-35 /видео/

© Sputnik / Alexey Kudenko / Уђи у базу фотографијаСу-35С
Су-35С - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2023
Пратите нас
Авион председника Русије Владимира Путина су током лета за Уједињене Арапске Емирате пратили ловци Су-35С наоружани ракетама. Снимак ловаца објавило је Министарство одбране Русије.
На снимцима руског војног ресора приказано је пет борбених авиона Су-35 који су наоружани ракетама на подвесним носачима.

„Ловци Сз-35С Ваздушно-космичких снага Русије са стандардним авионским наоружањем различите класе летели су у пратњи председничког авиона током читаве путање на међународном лету“, наводи се у саопштењу.

Истиче се да је група ловаца Су-35 полетела са аеродрома у тешким временским условима са јаком кишом и ветром. Летелицама су управљали пилоти прве класе.
Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио да су за авионску пратњу председничког авиона добијене специјалне дозволе од држава изнад чијих територија је лет изведен. Он је изразио захвалност тим земљама на сарадњи.
Председник Русије Владимир Путин је завршио своју посету Уједињеним Арапским Емиратима – наредна станица је Саудијска Арабија.
Посета руског председника Уједињеним Арапским Емиратима - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2023
РУСИЈА
Путин: Односи са УАЕ на изванредно високом нивоу, Емирати главни партнер у арапском свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала