СРБИЈА

Тужилачки савет тзв. Косова позвао Куртија да се не меша у рад независних институција

Тужилачки савет тзв. Косова (ТСК) позвао је данас премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да се не меша у рад независних институција, попут Државног тужилаштва.
Sputnik
Реагујући на Куртијеву изјаву да Државно тужилаштво није подигло више оптужница за догађаје у Бањској, ТСК га је позвала да се клони институција тужилачког система и да не покушава да јавно линчује све што има везе са институцијом државног тужиоца и радом тужилаштава и државних тужилаца, пренела је Економија онлајн.
ТСК је, такође, осудио Куртијеву злоупотребу слободе говора, истичући да на тужилачки систем неће утицати изјаве које долазе из високих политичких кругова, али да ће као независна и непристрасна институција у вршењу свог мандата ићи до краја у сваком случају који је на штету грађана КиМ.
ТСК је истакао да, у складу са законом, Специјално тужилаштво делује као независна институција и да сарађује са свим институцијама за спровођење закона на прикупљању чињеница.
Сходно томе, ТСК тражи од приштинске владе да дозволи свим органима да поступају у складу са законима и важећим овлашћењима.
СРБИЈА
Петковић: Апсолутна лаж да се Београд спрема за напад, Курти жели нову кризу
Погледајте и:
Коментар